2010. 04. 29.

Ismét egy bizsut készítettem. Nem most, kicsit korábban, de olyan nehezen állok neki fotózni. Minta után nem nagyon szoktam fűzni, így ez sem minta alapján készült. Bár gondolom már valaki jól kitalálta előttem ezt a "virágot". Az alapja egy 18mm swarovski rivoli, és ha jól emlékszem, Sahara a fantázia neve. Átmérője: 3.5cm Ehhez a medálhoz nincs rögzítve a nyaklánc, mert azt az éppen adott kedvem, vagy ruhám szerint cserélgetem. Nagyon szeretem, sokat hordom.:)

2010. 04. 23.

Mivel még jócskán akad a szombati medvehagymából, ki kellett találnom valamit a felhasználására. Rövid gondolkodás után a pogácsa mellett döntöttem. A régi, jól bevált pogireceptemet használtam fel. Jelentem, nagyon finom lett...:)
 • Eszter és Timi kedvéért az alaprecept
 • Hozzávalók:
 • 60dkg liszt
 • 25dkg margarin
 • 25dkg sajt - ezt csak az első kelesztés után adjuk hozzá
 • 2 tojássárgája
 • 1dl tejföl
 • 1ek. só kb.
 • 3dkg élesztő
 • 1dl tej
 • kevés cukor
 • plusz egy tojássárgája a kenéshez
A tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet a hozzávalókkal, a sajt kivételével jól összegyúrjuk, majd pihentetjük 1/2 óráig. Vékonyra nyújtjuk, a sajt 2/3 részét rászórjuk, és rétes módjára feltekerjük. Újra kelni hagyjuk 1 órán át. Ezután kinyújtjuk kb. 3cm vastagra, majd kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük az 1 tojássárgájával, és megszórjuk a maradék sajttal. Vigyázat! Igyekezzünk lehetőleg egyszerre kiszaggatni, mert az újabb gyúrás után már nem lesz leveles. Előre melegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. ( én alsó + felső + légkeveréssel sütöm 160 fokon kb. 10 perc alatt)

2010. 04. 22.

Egy kis bakonyi hangulat... Szombaton délután a Kőrishegynél jártunk. Feltöltekeztünk az ébredő erdő szépségeivel, beszippantottuk a jellegzetes illatokat. Sétáltunk, gyönyörködtünk. Begyűjtöttünk egy jó adag medvehagymát is. Azóta a medvehagymát is medvehagymával esszük.:)

2010. 04. 20.

Egy aprócska PS free minta... Másodszor hímeztem ki, ezúttal az eredeti színekkel. Így jobban tetszik.:))

2010. 04. 19.

Egy újabb nyaklánc. Szeretem ezeket a karika medálokat. Nem, nem szándékozom gyöngyös témájúra változtatni a blogomat, de hát ez is az én apróságom...:)

2010. 04. 15.

Megmutatom a mi kis Maffiánkat. Azt viszont leszögezem, hogy a híreszteléssel és a nevével szemben egy tündéri, szelíd, és barátságos kis hörcsög. Kedvenc eledele az uborka, és a szotyi. Éjjelente boldogan tekeri a hörcsögpörgőt, épp ezért a nappalt a végkimerüléstől szinte végigalussza. A képen még a régi otthona látható, azóta beköltözött a palotájába...

2010. 04. 11.

Ezt a nyakláncot még talán február végén fűztem, mikor már picit lehetett érezni az eljövő tavasz zöldjét. Ez a fajta zöld amúgy is nagy kedvencem... A minta nagyon könnyen fűzhető, és jól variálható. Szóval nagyszerű... És itt sem maradhat le a swari sem, ami most egy olajzöld 6mm-es szépség. A mintát nagybzsuzsának köszönöm.

2010. 04. 08.

2010. 04. 07.

Szeretem a türkizt. Újabban leginkább kiegészítőként használom, ezért most egy bogyós medált készítettem. Az aljára egy opál swarit biggyesztettem, ami nagyon diszkréten csillog. A láncot hozzá kedvemre cserélgetem attól függően, milyen ruhához hordom aznap... Most épp egy sima kis ezüst nyakláncra fűztem fel.

2010. 04. 03.