Ezt még én, a nagy édességkerülő is megeszem..
Kakaósan, diósan, lekvárosan.
De mostantól új dimenzió nyílt meg előttem a palacsinták világában.
Találtam egy egyszerűnek, és jónak tűnő receptet, amit még aznap ki is próbáltam.
És tényleg gyors, és tényleg egyszerű, és nagyon finom!
Az eredeti receptet ITT találtam, amin én egy picit változtattam.
Hozzávalók:
- 250 ml tej, vagy író (én ez utóbbit használtam, ami a házi vaj készítésénél választódik ki)
- 270 gramm liszt – nálam most fele-fele arányban teljes kiőrlésű tönköly, és rozsliszt volt
- 65 gramm cukor
- 60 gramm vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 nagy, vagy 2 kisebb alma reszelve
- csipet só
Beleszórjuk az őrölt fahéjat, a
szódabikarbónát, a csipet sót, kicsit összekutyuljuk
ezekkel is, majd apránként a lisztet is hozzáadagoljuk.
Egy jó, sűrű masszát kapunk.
Ekkor lereszeljük az
almát, azt is beleforgatjuk, és pihenni hagyjuk 20 percet.
Ezután már süthetjük
is.
Teflonserpenyőben érdemes
sütni, akkor olaj sem kell a sütéshez.
Kanállal belepakolgatjuk a tésztát, ízlés szerinti adagokban, ki mekkorát
palacsintát szeretne.
Kicsit ellapogatjuk a masszát, hogy
nagyjából egyforma vastag legyen, és megsütjük.
Csúnya ugyan, de finom.. :) |
Magában is, és lekvárral is nagyon finom.
Mi e jeles alkalomból
megbontottuk az én saját befőzésű szilvalekváromat.
:))
Múlt hét pénteken találtam ezt a receptet, és azóta minden nap sütünk belőle egy adagot.. Szeretjük..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése