2014. 11. 29.

Anna puszi

Az úgy van, hogy a húgom kislánya gluténérzékeny...
Ebből következik, hogy mikor látogatóba jönnek, nem kaphat bármilyen sütit a kezébe.
Így most elkezdtem tesztelni a gluténmentes sütirecepteket, hogy karácsonykor mivel is lepjem meg a kis tündért.

Először Ecet és olaj Mandulás puszedli sütijét választottam próbára, mert tetszett az egyszerűsége.
A gikszer viszont már rögtön a kezdetektől előjött, mert nem volt itthon egy picurka mandulám sem.
Viszont dióm annál több.

Így bátran változtattam a receptúrán, mert ez az apróság nem jelenthet akadályt.
A mandulát tehát kiváltottam a dióval.

Kakaóból csak 2.5dkg-ot tettem bele, a porcukor mennyisége maradt 17.5dkg.
Viszont a 2 tojásfehérje soknak bizonyult nekem..
Igaz, csak nagyon nagy tojások voltak itthon, minimum XXXXL-ek, és bizonyára ez lehetett a bibi.
Mit tehet ilyenkor a félig összeállított tésztával egy háziasszony?
Improvizál..
És valamilyen liszttel besűríti a tésztát.
Mivel most nem Anna lesz a zsűriző, és nem életbevágó a gluténmentesség, így jelen esetben graham liszttel pótoltam ki akkora mennyiséggel, hogy valamennyire összeálljon a massza.
A liszt miatt tettem még hozzá kis sütőport is, mert szerintem ebben az esetben kellett hozzá.
Kis pihentetés után (kb. 10 perc), vizes kézzel diónyi golyókat formáztam belőlük, amiket kissé ellapítottam a sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Ezután az előmelegített 200°C-os sütőben, 10 percig sütöttem.
Miután kiszedtem, pár percet hagytam a tepsin hűlni, majd a kekszes üvegembe pakoltam őket, még langymelegen.

Próbaképpen most azt tesztelem, hogy ha rárakom a tetejét, akkor mennyire marad puha a puszedli...
... vagy mennyire lesz undorító.. :P

Ebből a tésztából nekem 30 darab keksz lett.

a fotó telefonos, holnap hozok majd szebb képeket

A főkóstoló fiúk éppen házon kívül tartózkodnak, így a meózás későbbre várható.
De majd beszámolok arról is, hogy mennyire ízlett nekik...
... ha pedig átmegy a teszten, megírom a pontos receptet is. :)

Nincsenek megjegyzések: