2009. 10. 31.

Őri István

Halloween-re Tök, tök, sárga tök, Halloween-re mit főztök? Kígyót, békát, csontvázakat, Mindenféle bogarakat. Tök, tök, kicsi tök, Ugye hozzánk eljöttök? Elmegyünk, elmegyünk, Ajtódon becsengetünk. Megtréfálunk, cukrot kérünk, Aztán gyorsan odébb lépünk. Tök, tök, csúnya tök, Jobb lesz, hogyha nem jöttök! Cukrot, csokit mi is várunk, Házról-házra körbejárunk.

2009. 10. 27.

Hallofa :)

Őrült ötletem támadt! :) Erre még a párom is felkapta a fejét, és azt mondta: ez azért már túlzás... Pedig ő kiválóan viseli az őrültségemet, de ez kiverte nála a biztosítékot. :)) Nem is ragozom tovább... De az tuti, hogy jövőre is el fogom követni ezt a galádságot. Mert nekem (most) tetszik. Még ugyan elég kopár, de jövőre készítek rá még apróságokat. (Szerintetek is túlzás?) :)

2009. 10. 22.

Tököcske

Nem írok kommentárt... :)
Nem is nagyon lenne mit... Kiszabtam, megvarrtam, kitömtem... :)

2009. 10. 21.

Boo

Ígéretemhez híven felteszem a tegnapi alkotásomat. Az ötlet sajnos nem tőlem származik. A neten láttam valahol, és klassznak találtam. Mivel a képet sem mentettem el, csak az emlékére számíthattam. :) A gyergyói hímzés teával festett Linda anyagát használtam fel hozzá. Miután ismertem a méretet, már könnyű dolgom volt. Csak el kellett eresztenem a fantáziámat...:)) A keretet már előzőleg kiválasztottam, és fekete akril festék hiányában táblafestékkel kentem le. A hímzés alá egy kis vatelint raktam, hogy plasztikusabb legyen a hatása. Azt hiszem, ez lett jelenleg a kedvenc apróságom. :) Holnapra is lesz valamim... ;)

2009. 10. 20.

Boszi

Megjött a cudar idő, én meg több időt töltök a jó meleg szobában. Esténként előveszem valamelyik kreálmányomat, és dolgozgatok rajta egy pirinkót. Pár napja elkészült egy boszis lógócska Cashel vászonra. Mintának egy Prairie Shooler részletet választottam. A hátára egy régebben beszerzett nagyon aranyos patchwork anyag részlete került. Eddig mindig ódzkodtam belevágni ezekbe az anyagokba, de most úgy döntöttem, hogy a fene se fogja őrizgetni a szekrényben... Azért vannak, hogy használjam... Ugye?:D Ja, és ma végeztem egy újabb művel... ;) Holnap remélhetőleg felkerül...

2009. 10. 15.

Szépségek

Olyan jó lenne, ha ilyen szépséges tálakban keverhetném a finom sütiket... Hmmm...

2009. 10. 13.

Jack, a félszerzet

Magamat felülmúlom azt hiszem, mert újabb kreálmányomat mutatom meg. Oké, semmi különös, de tegnap délután elkészült Jack. Már régóta tetszettek ezek a primitív figurák, és most jött el az ideje, hogy készítsek én is egyet magamnak. Szabásmintám nem volt, de ez nem volt baj. Gyorsan rajzoltam-vágtam egy mintát, és már szabtam is. A teával festett anyagomat használtam a bábuhoz. Egy festett képről koppintottam a hímzés mintáját...:/ A nagymamám gombjai között keresgéltem szemnek valót, és direkt lett felemás... Csak hogy rémisztőbb legyen.:)) Az orrát vékony faágból csináltam, a száját kicsit összehúztam... Kapott egy kis sálat, mert szerintem kívánkozott rá egy kis szín. Sajnos a fotó nem adja vissza Jacknek a rendes színét, mert ennél jóval sötétebb a teával festett anyag...:(

2009. 10. 12.

Őszike

Nyár végén elhatároztam, hogy készítek egy mini terítőcskét egy kis hímzés, és egy kis patchwork kombinálásával... Szeptember végén persze még semmi sem volt meg belőle. És ha nem akartam lecsúszni idén is erről, össze kellett kapnom magam. Először is kotorásztam az anyagaim között, de semmi megfelelőt nem találtam a hímzés részéhez. Így aztán gyorsan festettem teával egy darab vásznat, és pár nap alatt kihímeztem a neten talált mintát. A mintát sajnos már nem tudom hol leltem, pedig free volt... ( majd ezentúl jobban figyelek...) Utána már csak a varrogatás része volt soron. Megmondom őszintén, nagyon régen varrtam már - 1 éve -, kissé elszoktam tőle... Ez sajnos látszik is, de sebaj... Majd belejövök újra... Szóval csak elkészült a vágyott terítőcske.:)) Most egyszerre több munkán is dolgozom... Mikor mihez van kedvem. Készülget 2 darab PS minta, egy lila sál, és egy fura szerzemény... :))

2009. 10. 02.

Anna

Megérkezett a várva várt kislány a húgomékhoz. Ő Anna Borbála...

2009. 10. 01.

És most egy csipet tél...

Hiába imádom az őszt, a karácsony is a szívem csücske... Olyannyira, hogy már nyár végén elkezdtem egy PS mintát, ami mostanra lett kész. Ezt a karácsonyfánkra tervezem, a tesóival együtt. Tavaly nem sok mindent alkottam karácsonyidőre, de ez remélem idén fog változni. A terv az, hogy különböző anyagra, különböző nagyságban készítek fára való díszeket. Amennyi belefér az időmbe, annyit...:) De előtte azért még egy kis őszi minta talán belefér...;)