2008. 07. 14.

Sos...


Patchworkös lányok!! Tanácsot kérnék...
Terítőt készítek, és eddig így csináltam:
  • fedlap
  • bélés
  • hátlap
Jól csináltam?
A tűzést hogy csináljam? Az összes rétegnél gondolom...

Plíííízzzzzzzz!!!
Vagy rosszul gondoltam?

5 megjegyzés:

Edige írta...

Én úgy tudom, hogy, amikor készen vagy a fedlappal, akkor ráteszed egymásra a három réteget (hátlap - színnel lefelé, bélés, és fedlap - színnel felfelé), aztán összeférceled és lehet tűzni, amilyen formában szeretnéd. A végén kell a bélés és a hátlap anyagából levágni a felesleget és a szélét fedepánttal vagy szegővel eldolgozni. Majd jönnek nálam gyakorlottabbak is, és - remélhetőleg - megerősítenek ebben.

Judilla írta...

Takarónál pl. tudom hogyan kell, de terítőt még nem csináltam...
És ez ráadásul applikált is lesz. Ezt csak a fedlap + a bélésnél tervezem. Tűzést meg a 3 rétegnél...
Remélem, jól okoskodom:)

katafolt írta...

Talán kérdezd meg az indexen is,ott
több segítség jöhet.A bélés ne legyen nagyon vastag,mert pokrócszerű lesz
tőle,elég a flanell vagy a frottír is.Az applikáció gépi lesz,és egyúttal tűzni is ezzel akarod,ha jól értem?Végülis ugynúgy kell,mint a takarót,én legalábbis így szoktam,ferdepánttal.

Katbo-Réka írta...

A sorrend az jó. A bélés anyaga mindig attól függ, hogy mi lesz a funkciója. Terítőnél én a legvékonyabb flízt szoktam venni. Lehet kifordítósan is befejezni, de akkor a tűzésnél, (ami a három rétegen keresztül történik mindíg) kialakulhatnak huplik, ha nem megfelelően lett kisimítva az anyag, ezért én mindíg a letűzött három réteget ferdepántozom. Így menet közben is lehet még simítani az anyagon. Röviden ennyi.

Judilla írta...

Úgy okoskodtam mint ahogy írod.:))
Középrétegnek egy vásznat tettem bele. Tűzni pedig a 3 réteget akarom. Én is jobban szeretem, ha f.pántozom a dolgokat. Jobban is tetszik úgy.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
:)))