2009. 04. 11.

Kertelek

Megmutatom a nagyon kezdetleges állapotban lévő kertecskémet. A nagy ládába már elvetettem a sarkantyúka magját, és további palántákra vár. Addig is ideiglenesen cserepestől bedugtam a szépséges mini nárciszomat, és egy kósza paradicsom palántát.
Ez utóbbinak története van. Anyósom lecsó eltevéskor a paradicsom és paprika mosóvizét nem önti ki, hanem elöntözi a virágokra. Na ez a kis paradicsom így kelt ki.:) A kép a hét eleji állapotot mutatja, azóta a klematiszom hihetetlen tempóban nő. Remélem virágozni is fog. Miss Bateman fajta, és ilyen gyönyörű virágai lesznek:

7 megjegyzés:

Barbi írta...

Nagyon szép fotók! Jó kertészkedést! :)

Lvica írta...

Enyém iszalag is Miss Bateman, és tele van bimbóval!:) Nagyon igénytelen, jó fajta ez, van, amelyik rém kényes, ők meg csak ontják a virágokat... A blogomon tettem róla képet, ha érdekel.:)

Monika írta...

Nagyon kedves kis kert lesz!!!!

Névtelen írta...

A klematisz tövét néha egy kis gombaölővel nem árt meglocsolni.
A paradicsomod az u.n. taposó paradicsom. Picik a termések, fürtökben, a legjobb szendvicsparadicsom.Magasra nő, karózni kell. Azért gondolom, hogy az, mert annak a magja bírja csak ki ezeket a viszontagásgokat.

Judilla írta...

Köszi Márta néni a tanácsot! Valószínű, hogy ez az a bizonyos szendvicsparadicsom. Tavaly nekem itt az erkélyemen volt egy hatalmas dézsában, a fél erkélyt elfoglalta, akkorára nőtt. Viszont cserébe ontotta a fini paradicsomokat.:)

Timici írta...

gyönyörű lesz a klematiszod!!!
én imádom őket, 3tővem van, ebből sajnos egyet tavaly a fiúk totál letörtek és idén nagy örömömre, gyökérből kihajtott:o), a másik kettő már szép lombos és bimbóznak, az egyiknek tavaszi és nyári virága eltérő, kíváncsi leszek, mert tavaly már csak a nyárit láttam.
Jó kertelést Neked is!

Judilla írta...

Én is nagyon kíváncsi vagyok a a klematiszra, nagyon tetszik. Enyém is szépen lombosodik, és nagyon hajt. Bimbó még nincs rajta, inkább nődögél még. Azért remélem pár virággal megajándékoz.