2009. 05. 26.

Újra a kert...

Kezd alakulgatni a kertecském, bár nincs annyi virágom, mint szeretném. Sajnos csak kicsi balkonom van, ezért nagyon kevés fér ide. Bár 10* ennyinek is nagyon örülnék. És hát be kell vallanom, hogy a napozó székemről nem mondok le. Olyan jó reggelente kiülni, és ott kortyolgatni a kávét.
Hihetetlen iramban nőnek, napról napra változnak. A legtöbbjük a sötét lilától a világos rózsaszínig pompázik /egyesek csak később, pl. a hajnalka/. Ez alól kivétel a mézvirág, sarkantyúka és a bidens.
Ezt kis farkasfogat a kihalástól mentettem meg, erősen csökkentett áron vettem meg. Azóta szerencsére már kezd helyre jönni...
Van paradicsomom is, mert anélkül nem élhetek.:) Bár idén ebből csak kevés van, mert tavaly a fél erkélyt elfoglalta a 4 tő futó paradicsom.
A hajnalkám tekeredik mint a kis őrült, de most már hozhatna virágokat is. Amitől viszont kicsit szomorú vagyok az az, hogy a szépséges klematiszom nekem nem virágzik. Talán azért, mert csak idén vettem. Nem tudom. De az biztos, hogy szépen fejlődik...

11 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon szép a kertecskéd!!!! :)

Abile írta...

Csudaszépek a virágaid, látszik rajtuk, hogy milyen nagy szeretettel ápolgatod őket! :o)

helen írta...

Nekem nincs erkélyem. Napozószékem sem. Csak sok kaktuszkám és pozsgásom az ablakban. Meg bent is :)

Jucus írta...

Naaagyon szép az erkélyed, nekem is csak az van, azt hívom "kertemnek":o)Nem is gondoltam volna, hogy az a kis rózsaszín szekfű megél cserépben is!

Edit írta...

Nagyon szep a kerted es a sok-sok viragod!! Nekunk sajnos nincs se kertunk, se erkelyunk :(

Judilla írta...

Köszi lányok!
De a dicséret nem is engem illet. Ezek a virágok úgy tökéletesek, ahogy vannak. Én csak szeretgetem, és ápolgatom őket.
Jucus, be kell vallanom hogy a szegfű nem marad cserépben, ez csak ideiglenesen van még benne. Ládába, vagy dézsába fogom átültetni. Azért ott jobb helyen lesz.

Edige írta...

Valóságos csodát tettél ezzel az erkéllyel! Elhiszem, hogy a világért sem mondanál le arról, hogy itt kávézgass...

Névtelen írta...

Nekem is nagyon gyéren virágoztak tavaly a klematiszok. Idén locsolgattam őket Substral klematiszok számára készített műtrágyával (OBI), valamint kertész barátnőm tanácsára fenyőkéreggel takartam a tövét, mert szereti a savanyú közeget. Nagyon meghálálták!
Szép a kertecskéd, sok örömöt kívánok hozzá!!

elina írta...

Ez am a gyonyoru balkon...csodaszepek a viragaid!!!

Timici írta...

nagyon szépek a virágok, csodás lehet a balkonodon ücsörögni:o)
klematiszom idén sokkal több virágot hoz, mint tavaly, úgyhogy van remény;o)
én is fenyőkéreggel takarom a földjét és hosszútávú táprudat is kapott, ami a kártevőket írtja, de a növényt táplálja
attól is függ, hogy mikor virágzik, hogy milyen fajta, nekem a 3ból csak kettő virágzik ezek a koraiak, egy pedig még csak most hozza a bimbókat, jó ha június végére lesz virága, a Tied nem tudod milyen névre hallgat?

Judilla írta...

Timi, akkor van még remény a virágzásra. Az enyém a Ms. Bateman, ez talán 2* is virágzik. Persze csak a papírján olvastam. Én is tápozom, fenyőkérget meg majd szerzek. A tövét takarom, azzal nem lehet baj.