2013. 11. 18.

Almás - fahéjas palacsinta

Ki ne szeretné a palacsintát?
Ezt még én, a nagy édességkerülő is megeszem..
Kakaósan, diósan, lekvárosan.

De mostantól új dimenzió nyílt meg előttem a palacsinták világában.
Találtam egy egyszerűnek, és jónak tűnő receptet, amit még aznap ki is próbáltam.
És tényleg gyors, és tényleg egyszerű, és nagyon finom!
Az eredeti receptet ITT találtam, amin én egy picit változtattam.

Hozzávalók:
  •  250 ml tej, vagy író (én ez utóbbit használtam, ami a házi vaj készítésénél választódik ki)
  •  270 gramm liszt – nálam most fele-fele arányban teljes kiőrlésű tönköly, és rozsliszt volt
  •  65 gramm cukor
  •  60 gramm vaj
  •  1 tojás
  •  1 teáskanál szódabikarbóna
  •  1 teáskanál őrölt fahéj
  •  1 nagy, vagy 2 kisebb alma reszelve
  •  csipet só
Egy tálban összekeverjük az írót/tejet a tojással, cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Beleszórjuk az őrölt fahéjat, a szódabikarbónát, a csipet sót, kicsit összekutyuljuk ezekkel is, majd apránként a lisztet is hozzáadagoljuk.
Egy jó, sűrű masszát kapunk.
Ekkor lereszeljük az almát, azt is beleforgatjuk, és pihenni hagyjuk 20 percet.

Ezután már süthetjük is.
Teflonserpenyőben érdemes sütni, akkor olaj sem kell a sütéshez.
Kanállal belepakolgatjuk a tésztát, ízlés szerinti adagokban, ki mekkorát palacsintát szeretne.
Kicsit ellapogatjuk a masszát, hogy nagyjából egyforma vastag legyen, és megsütjük.

Csúnya ugyan, de finom.. :)
 
Magában is, és lekvárral is nagyon finom.
Mi e jeles alkalomból megbontottuk az én saját befőzésű szilvalekváromat. :))

PS.:
Múlt hét pénteken találtam ezt a receptet, és azóta minden nap sütünk belőle egy adagot.. Szeretjük..

Nincsenek megjegyzések: