2014. 11. 30.

Judilla diós puszedli

Az elszúrt Anna puszedli tegnap este vizsgázott, a roppant szigorú zsűri előtt..

Az ítélet a következő:
- ízélmény, tökéletes
- állag, omlós és puha
A kóstolás végén pedig egy kérdést hangzott el:
- csak ennyi volt?

Szóval a puszedli átment a szigorú rostán, így bekerülhetett a családi receptarzenálba.

Mivel az előző bejegyzésben olvasható, hogy egy gikszer okán megváltozott az  
eredeti receptúra
így az én verziómat közkinccsé teszem.


Judilla diós puszedli 

Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 17.5 dkg porcukor
- 10 dkg liszt -- jelen esetben grahamliszt,    
   de bármilyen jó
- 2 dkg cukrozatlan kakaó
- 1 nagy tojás fehérjéje  -- nem kell felverni!
- 1 csapott kk sütőpor

Az összetevőket kézzel gyorsan összegyúrtam, 
majd 10 perc pihentetés után vizes kézzel 
kb. diónyi gombóckákat formáztam, amit a sütőlappal bélelt tepsin kicsit lelapítottam.
200°C-ra előmelegített sütőben 11-12 percig sütöttem.
Kicsit hagytam hűlni a tepsin, majd langymelegen a kekszes üvegembe tettem.
Kíváncsi voltam, hogy ezzel a módszerrel vajon megkeményedik e másnapra.

Örömmel jelentem, hogy reggelre is finom, puha állagú maradt a puszedli!! :)


Természetesen el fogom készíteni a gluténmentes verziót is, mert biztos vagyok benne, hogy az is éppen ilyen finom, mint ez az "elbaltázott" puszedli.. :P

PS.:
2014.12.06.
Bitang módon eldugtam a készletből pár darabot tesztelésre, hogy az eltelt napok milyen hatással lesznek a minőségére.
Örömmel jelentem, hogy 6 nap után is puha maradt, és teljesen ehető! :)

Nem mellesleg Ákosom állítja, hogy hasonlít a Brownie sütire, főleg a belseje...
Persze az is lehet, hogy csak szimplán elfogult az anyukájára... :) <3


2 megjegyzés:

Monika írta...

Elbaltázott?????? Miért? Tökéletes és köszönöm a receptet!!!!!

Judilla írta...

Mammka, nagyon boldoggá tettél, hogy méltattad a receptemet!! <3
Köszönöm szépen, Drága vagy!!