2007. 03. 23.

Hú, de régen írtam....

De azért tevékeny voltam ám.:))
Először is örömmel jelentem, hogy elkészült a velencei csajom... Azaz, csak majdnem, mert találtam benne hibát, és azt biza ki kell javítanom. Pedig azt hittem, hogy már csak a csekély kontúr van hátra.
Azért megmutatom:Aztán készítettem egy Bent Creekes könyvjelzőt. Szokásom szerint már megint belenyúltam a mintába. Illetve a színekbe, mert épp nem volt itthon a leírás szerinti fonalam... A macsekot szívem szerint valami klassz melíros fonallal csináltam volna, de sajna az sem volt, így megcsíkoztam magam egy kicsit.Még hátra van a varrása. A hátára natúr vásznat varrok, aztán egy piké sorral díszítem. Temészetesen valami ekrüs-barnás fonallal.

Ezek mellett elkészült egy szintén Bent Creekes képecske, de azt most nem mutatom meg. Majd csak akkor, ha postára adtam. Annyit azért elárulok, hogy a Rita-ityamom féle jótékonysági projectbe készült.

És most az anyagfestésről...
Nina kérdezte, hogy mivel, és hogyan festettem a szivárványos anyagomat.
Tehát a mivel kérdésre a válasz: mindennel amit találtam itthon....:))
Van ezen textil, és akrilfesték, és még a ruhára is alkalmazható csillámos Hobby Line féle PicTixx MetallicPent is rápacsmagoltam.
Az anyagot jól bevizeztem, szinte folyt a víz belőle. Aztán a tiszta mosogatószivacsot is átnedvesítettem, majd ecsettel vékonyan rádolgoztam a festéket, majd finoman rányomogattam az anyagra, majd simító mozdulatokkal eldolgoztam rajta a festéket.
Minden új színnél kimosott szivaccsal dolgoztam.
A két szín találkozásánál jól osszemostam a festékeket, hogy ne látszódjon az átmenet.
Körülbelül ennyi...

Most megint festettem egy újabb anyagot.
Ezt most kizárólag textilfestékkel, azaz a Marabu Mittelgelb 021-es színével készítettem.
Gyönyörű tavaszsárga színe van. A fotó nem adja vissza a színét sajnos, de azért iderakom...A teveim szerint egy Rico mintát fogok ráhímezni és banner lesz belőle....
Remélem elkészül húsvétig. :)

2 megjegyzés:

Ralina írta...

Nagyon jópofa a macsek! :)))A velencei csajban én ugyan nem látok hibát. ;) Szép.
Hajrá a bannerral!

bucilla írta...

Nagyon szép a csaj! én sem látom a hibát:)az anyag ismét nagyon jól sikerült, és a macsek talán jobban is tecc nekem mint eredetiben:)