2009. 07. 21.

Shetland II.

Tadammmm... Elkészült a Shetland kendőm!:))) Nagyon szerettem kötni, és magamhoz mérten gyorsan el is készültem vele. A blokkolás persze lehetne profibb is, de nem akartam annyira cakkosra a szélét. Bár tetszik, de hozzám annyira talán nem illene. A mérete elég nagy lett, ennél kicsit kisebbet szerettem volna. De már egye fene, megtartom...:) Mosáskor a fonal nagyon jól vizsgázott, szép maradt utána is. A színe ennél a fotózásnál elveszett, de az előző bejegyzésemnél valósághű. Azt hiszem fogok még ezzel a Shetland-al találkozni, csak másfajta fonallal. Talán valami vékonyabb fonalat fogok választani hozzá, és kisebb méretet kötök belőle.

2009. 07. 17.

Shetland I.

Meg kell mondanom, hogy ezek nem mostani képek, de mégis felrakom őket... Csak hogy lássátok Ti is, hogy menet közben milyen volt. Nagyon szeretem kötni, bár most ( csak az utolsó 5 sor hiányzik! ) már elég nehezen fér el a körkötőtűmön. Annál is inkább nehezen, mert én nem egy vékony kendőt képzeltem el, hanem egy jó kis vastag, beleburkolózóst. Őszre kötöm, mikor már elkel a meleg a hátamra. Éppen ezért egy vastagabb fonalat választottam hozzá. A fonal egy olasz gyártmány, a Lana Grossa: BASICS QUICK fajta. 6-os körkötőtűvel kötöm... Tervezem még, hogy egy sapit is kötök hozzá... Úgy izgulok, hogy sikerüljön szépen a blokkolás, és hogy a kész kendő láttán ne érezzem azt, hogy: Na, erre igazán kár volt időt, fonalat pazarolni...

2009. 07. 16.

Kincskereső

Rita nagyon érdekes Kincskeresős játékot talált ki... Részletek itt... Mikor először olvastam, akkor is nagyon tetszett az ötlet, de nem gondoltam, hogy tudok majd játszani. Aztán napok múltán azt vettem észre, hogy ott motoszkál még mindig a játék a fejemben. Tegnap előtt pedig volt pár szabad percem, és úgy döntöttem kell ez nekem, és kihímeztem. Egy eredetileg fehér Zweigart - Linda anyagot festettem be teával a kívánt színre. A fonal Anchor 1305. Imádom ezeket a szépséges őszies színeit...

2009. 07. 15.

2009. 07. 14.

Mosolydíj

Most olyan díjat kaptam Timicitől, amit igazán magamnak érzek... És épp ezért, roppantul örülök neki! KÖSZÖNÖM szépen!!!!! Sokan nem tudják rólam, de beteg voltam az utóbbi években. Mosoly mint a fehér holló, olyan ritka volt nálam. Azóta szerencsére meggyógyultam, és most ezerrel pótolom ezt a hiányt.:) Mosolygok.... Sokat.... Szinte állandóan.... És ezért -is- nagyon jól érzem magam. A környezetemben pedig értékelik, hogy újra mosolygok...:D
A szabályok: 1. Tedd ki a díjat a blogodra! 2. Linkeld ki azt, akitől kaptad! 3.Nevezz meg legalább 3 blogot! 4. Hagyj üzenetet a díjazottaknak a díjukról! Az én díjazottaim (több mint három, de persze tudtam volna még választani a sok kedves blogoló közül):

2009. 07. 12.

Macsek

Ma a technika ördöge majdnem kifogott rajtam, de szerencsére megoldódott a dolog, és semmi sem tarthat vissza, hogy felpakoljam a következő adag képemet.
Ami nem más, mint egy macska...
Egy kicsi Dim-es macska. Olyan kis butuska képe van, hogy egy jóideje szemeztem már vele.
Ezt, ha jól emlékszem az aida számozására, akkor 18-as lehet.
Könyvjelzőnek készült, és bár még nem kapott végső formát, én ettől függetlenül szívbaj nélkül használom....:)

2009. 07. 11.

Cseresznyézzünk

Ígéretemhez híven, most megmutatom az egyik művemet... Azért csak az egyiket, mert a képekkel eltöszmörögtem az időt, és délutánra programunk van. Tehát most van egy kész, egy félkész montázsom. A másik kettő képnek neki sem álltam. Amit most mutatok, az az LHN - Cherries... A kedvenc "noname" vásznamra készült, saját fonalválogatással, 1 szállal. Szerettem hímezni, nagyon haladós kis minta. Ez, mint már meséltem, egy borítóra fog kerülni... Csak azt nem tudom mikor tudom elővenni a varrógépemet. A többi képet hamarosan mutizom. Azaz az egyiket tuti hogy holnap.:)

2009. 07. 10.

Vagyok...

Miután már időtlen idők óta nem adtam magamról életjelt, - bár ezt gondolom megszoktátok és már le is mondtatok rólam - ma időt szakítottam erre a tartozásomra... Szóval megvagyok, süvít velem az élet, és csak az időm kevés a hobbimra. Azért késő esténként szorgoskodtam picit. Régebben emlegettem egy aprócska Debbie Mumm mintát, amit befejeztem már, de vasalva még nincs. Eredetileg egy táskára terveztem, de ki tudja elkészül e a nyáron... Aztán roppant szükségem lett egy könyvjelzőre. Egy Dim-es mintát választottam hozzá, egy halloweenes mintacsoportból. Akkor pont Lvicától kívántam meg az őszi hímzést.:) Következett egy LHN minta, a Cherries... Nagyon szerettem hímezni... Ez majd egy borítóra fog kerülni. Most pedig kötök.... Nem mást, mint egy kendőt. A Shetland Triangle-t... Éva, és Timici hathatós segítségével kezdtem bele, és nagyon élvezem. Már készen van egy termetes darab belőle, de attól tartok kicsit lassul a dolog a sorok hosszúsága miatt. Dióhéjban ennyit tudok mesélni. Fotó majd később, mert itt szörnyű borongós idő van, szinte egész nap esik az eső. Fotózni nem a legalkalmasabb... Meg ugyebár, ha nem teszek fel fotót, talán felcsigázom néhányatokat, és holnap visszanéztek hozzám...:)))