Mivel még jócskán akad a szombati medvehagymából, ki kellett találnom valamit a felhasználására.
Rövid gondolkodás után a pogácsa mellett döntöttem.
A régi, jól bevált pogireceptemet használtam fel.
Jelentem, nagyon finom lett...:)
- Eszter és Timi kedvéért az alaprecept
- Hozzávalók:
- 60dkg liszt
- 25dkg margarin
- 25dkg sajt - ezt csak az első kelesztés után adjuk hozzá
- 2 tojássárgája
- 1dl tejföl
- 1ek. só kb.
- 3dkg élesztő
- 1dl tej
- kevés cukor
- plusz egy tojássárgája a kenéshez
A tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk.
A lisztet a hozzávalókkal, a sajt kivételével jól összegyúrjuk, majd pihentetjük 1/2 óráig.
Vékonyra nyújtjuk, a sajt 2/3 részét rászórjuk, és rétes módjára feltekerjük.
Újra kelni hagyjuk 1 órán át.
Ezután kinyújtjuk kb. 3cm vastagra, majd kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük az 1 tojássárgájával, és megszórjuk a maradék sajttal.
Vigyázat! Igyekezzünk lehetőleg egyszerre kiszaggatni, mert az újabb gyúrás után már nem lesz leveles.
Előre melegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
( én alsó + felső + légkeveréssel sütöm 160 fokon kb. 10 perc alatt)
4 megjegyzés:
Hmmm.... ez nagyon jól néz ki!!
jól néz ki!
eseteleg a receptet is megosztanád velünk?;o) köszi előre is:O)
És még milyen finom.:))
Timi, óhajod máris teljesült.
köszönöm szépen:*)
Megjegyzés küldése