2010. 04. 23.

Mivel még jócskán akad a szombati medvehagymából, ki kellett találnom valamit a felhasználására. Rövid gondolkodás után a pogácsa mellett döntöttem. A régi, jól bevált pogireceptemet használtam fel. Jelentem, nagyon finom lett...:)
  • Eszter és Timi kedvéért az alaprecept
  • Hozzávalók:
  • 60dkg liszt
  • 25dkg margarin
  • 25dkg sajt - ezt csak az első kelesztés után adjuk hozzá
  • 2 tojássárgája
  • 1dl tejföl
  • 1ek. só kb.
  • 3dkg élesztő
  • 1dl tej
  • kevés cukor
  • plusz egy tojássárgája a kenéshez
A tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet a hozzávalókkal, a sajt kivételével jól összegyúrjuk, majd pihentetjük 1/2 óráig. Vékonyra nyújtjuk, a sajt 2/3 részét rászórjuk, és rétes módjára feltekerjük. Újra kelni hagyjuk 1 órán át. Ezután kinyújtjuk kb. 3cm vastagra, majd kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük az 1 tojássárgájával, és megszórjuk a maradék sajttal. Vigyázat! Igyekezzünk lehetőleg egyszerre kiszaggatni, mert az újabb gyúrás után már nem lesz leveles. Előre melegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük. ( én alsó + felső + légkeveréssel sütöm 160 fokon kb. 10 perc alatt)

4 megjegyzés:

Abile írta...

Hmmm.... ez nagyon jól néz ki!!

Timici írta...

jól néz ki!
eseteleg a receptet is megosztanád velünk?;o) köszi előre is:O)

Judilla írta...

És még milyen finom.:))
Timi, óhajod máris teljesült.

Timici írta...

köszönöm szépen:*)