2008. 09. 20.

Almás pite

Párom feladata az almás pite sütése. Mert olyan tehetséges benne.:) Jópár évvel ezelőtt kaptuk ezt a receptet, és az egyszerűsége miatt próbáltuk ki. Azóta csak ilyen készül nálunk, ha almás pitére vágyunk.Almás pite recept: 55dkg liszt 2 evőkanál porcukor 25dkg Ráma 1 cs. sütőpor 1 pohár tejföl / kicsi poharas pici só 6db közepes alma fahéj 1/2 citrom leve A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk a tészta felét a kivajazott tepsibe, majd rátesszük a reszelt almát, amit kicsit kinyomkodtunk. A levét szigorúan magunkba öntjük.:) Az alma tetejét megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, meglocsoljuk citromlével, majd a tetejére rátesszük a kinyújtott maradék tésztát. Tetejét villával megszúrkodjuk, tojássárgával megkenjük. Aztán a szépen előmelegített sütőbe dugjuk, és megsütjük.
Jó étvágyat!

19 megjegyzés:

katica írta...

mennyi a kis poharas tejfol - itt nem lehet olyat kapni es nem emlekszem hogy mekkora...

nagyon szeretem az almas pitet es majd ki probalom a receptedet! nagyon fincsinek nez ki!!

Judilla írta...

Asszem 175-180gr. Most épp a 450gr tejföl volt itthon, azért nem vagyok benne teljesen biztos mekkora a kicsi.
De majd valaki biztos tudja.

Tényleg finom!:)Pedig én nem is szeretem az édességeket.

mmama írta...

Naggyoon guszta, kipróbálom,
mert nem sok cukor kell bele, ennyit lehet szacharinnal is pótolni.
Diab. diéta miatt.
köszi, hogy közre adtad.

bruercsi írta...

Jaj, azok az almás piték!!!!!!:)
Én olyan Gombóc Artúr vagyok, aki nem a csokikra, hanem a sült krumplira és az almás pitére bukik.
I M Á D O M Őket! Számomra nincs elrontott, kiszárított, fojtós ezekből, pedig van, hogy csuklok utánuk. A receptet elmentem és megvalósítom majd... :)KÖSZÖNÖM !!

helen írta...

Köszönöm a fotót és a receptet! Holnap le is mérem, hogy hány dl egy kis pohár tejföl :)
Egy biztos: 175 gr

helen írta...

Hm... 175 ml!

Barbi írta...

Majdnem így csinálom én is, csak én szórok alá diót is! Nagyon szereti a család! :-)

helen írta...

Megsütöttem. Nagyon finom lett! Főleg másnapra!!! Előbb úgy éreztem, hogy nem elég édes (én tölteléknek almalekvárt tettem bele, pár kanál morzsával keverve), de mára az is finom lett.
Judilla, köszi a receptet!

Judilla írta...

Nagyon szívesen!:) Örülök, hogy ízlett.
Az a jó még benne, hogy nem szárad ki a tésztája, finom puha marad.

helen írta...

IGEN! Sokáig puha marad!

Ralina írta...

Boldog születésnapot Judilla! :)

Judilla írta...

De drága vagy, köszönöm szépen!!:))

Sofie írta...

Judilla, én is nagyon boldog szülinapot kívánok! :-)

Naomi írta...

Megsütöttem a hétvégén az almáspitét, a recepted szerint! Istenire sikerült!!! Mire elővettem volna a gépet, hogy készítsek egy fotót az én pitémről, már morzsák sem voltak belőle... Ez mindent elárul az ízéről!!!

Köszike a receptet! :D

Judilla írta...

Sofie, köszönöm szépen neked is a jókívánságot!:))Lassan már titkolnom kell az éveim számát, sajnos erősen gyarapodik.:(

Naomi, nagyon szívesen! Annak meg külön örülök, hogy ízlett a családodnak.:))

Timici írta...

én is megcsináltam, nagyon fini lett, köszönöm a receptet:o)))
Annyit változtattam rajta, hogy a tésztára durvára vágott diót szórtam, arra jött az alma, majd a tészta 2.fele és megint dió, így tettem a sütőben, nyami, nemsokára muszáj lesz újra megsütnöm.;o)

helen írta...

upsz, i did it again :D :D
ahogy neves enekesnonk mondta...

mar begyurtam, a sutes meg varat magara, mert el kell rohannunk valahova. Koszi a receptet, ujra es ujra :)

Judilla írta...

Remélem szívem, hogy ízlett!:))

Amúgy mi újság?
Nem akarsz írni nekem emilkét?:))

helen írta...

Jo lett am, tongai baratnom nagy orommel kostolgatta a magyar pitet :) Kicsit elakadtam, hogy mennyi ideig kell sutni... de utananaztem, es kaptam egy olyan atlagos sutesi homersekletet es idot :))) De meg mindig finom, nagyon is :D