Jó étvágyat!
2008. 09. 20.
Almás pite
Párom feladata az almás pite sütése. Mert olyan tehetséges benne.:)
Jópár évvel ezelőtt kaptuk ezt a receptet, és az egyszerűsége miatt próbáltuk ki.
Azóta csak ilyen készül nálunk, ha almás pitére vágyunk.Almás pite recept:
55dkg liszt
2 evőkanál porcukor
25dkg Ráma
1 cs. sütőpor
1 pohár tejföl / kicsi poharas
pici só
6db közepes alma
fahéj
1/2 citrom leve
A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk.
Kinyújtjuk a tészta felét a kivajazott tepsibe, majd rátesszük a reszelt almát, amit kicsit kinyomkodtunk. A levét szigorúan magunkba öntjük.:) Az alma tetejét megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, meglocsoljuk citromlével, majd a tetejére rátesszük a kinyújtott maradék tésztát. Tetejét villával megszúrkodjuk, tojássárgával megkenjük.
Aztán a szépen előmelegített sütőbe dugjuk, és megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
19 megjegyzés:
mennyi a kis poharas tejfol - itt nem lehet olyat kapni es nem emlekszem hogy mekkora...
nagyon szeretem az almas pitet es majd ki probalom a receptedet! nagyon fincsinek nez ki!!
Asszem 175-180gr. Most épp a 450gr tejföl volt itthon, azért nem vagyok benne teljesen biztos mekkora a kicsi.
De majd valaki biztos tudja.
Tényleg finom!:)Pedig én nem is szeretem az édességeket.
Naggyoon guszta, kipróbálom,
mert nem sok cukor kell bele, ennyit lehet szacharinnal is pótolni.
Diab. diéta miatt.
köszi, hogy közre adtad.
Jaj, azok az almás piték!!!!!!:)
Én olyan Gombóc Artúr vagyok, aki nem a csokikra, hanem a sült krumplira és az almás pitére bukik.
I M Á D O M Őket! Számomra nincs elrontott, kiszárított, fojtós ezekből, pedig van, hogy csuklok utánuk. A receptet elmentem és megvalósítom majd... :)KÖSZÖNÖM !!
Köszönöm a fotót és a receptet! Holnap le is mérem, hogy hány dl egy kis pohár tejföl :)
Egy biztos: 175 gr
Hm... 175 ml!
Majdnem így csinálom én is, csak én szórok alá diót is! Nagyon szereti a család! :-)
Megsütöttem. Nagyon finom lett! Főleg másnapra!!! Előbb úgy éreztem, hogy nem elég édes (én tölteléknek almalekvárt tettem bele, pár kanál morzsával keverve), de mára az is finom lett.
Judilla, köszi a receptet!
Nagyon szívesen!:) Örülök, hogy ízlett.
Az a jó még benne, hogy nem szárad ki a tésztája, finom puha marad.
IGEN! Sokáig puha marad!
Boldog születésnapot Judilla! :)
De drága vagy, köszönöm szépen!!:))
Judilla, én is nagyon boldog szülinapot kívánok! :-)
Megsütöttem a hétvégén az almáspitét, a recepted szerint! Istenire sikerült!!! Mire elővettem volna a gépet, hogy készítsek egy fotót az én pitémről, már morzsák sem voltak belőle... Ez mindent elárul az ízéről!!!
Köszike a receptet! :D
Sofie, köszönöm szépen neked is a jókívánságot!:))Lassan már titkolnom kell az éveim számát, sajnos erősen gyarapodik.:(
Naomi, nagyon szívesen! Annak meg külön örülök, hogy ízlett a családodnak.:))
én is megcsináltam, nagyon fini lett, köszönöm a receptet:o)))
Annyit változtattam rajta, hogy a tésztára durvára vágott diót szórtam, arra jött az alma, majd a tészta 2.fele és megint dió, így tettem a sütőben, nyami, nemsokára muszáj lesz újra megsütnöm.;o)
upsz, i did it again :D :D
ahogy neves enekesnonk mondta...
mar begyurtam, a sutes meg varat magara, mert el kell rohannunk valahova. Koszi a receptet, ujra es ujra :)
Remélem szívem, hogy ízlett!:))
Amúgy mi újság?
Nem akarsz írni nekem emilkét?:))
Jo lett am, tongai baratnom nagy orommel kostolgatta a magyar pitet :) Kicsit elakadtam, hogy mennyi ideig kell sutni... de utananaztem, es kaptam egy olyan atlagos sutesi homersekletet es idot :))) De meg mindig finom, nagyon is :D
Megjegyzés küldése