2008. 09. 30.

AjánlóOlyan régen nem írtam...
Időm nagyon kevés, csak pirinkót tudok alkotni a szabadidőmben.
Csak két apróságot / és hogy mennyire apró, lássátok a méreteket: 2* kb. 30*30-as, természetesen x-ek, nem cm:) / hímezgettem az utóbbi 2 hétben, de mutatni sem tudom, mert újraélesztésre van szüksége a fotomasinámnak.
Remélem még meg tudják gyógyítani...
De hogy azért ne jöjjek üres kézzel, ajánlóval rukkolok elő.Ha valaki szeretne ilyen helyes kis kosárkát varrni, akkor katt a képre, ott a link teljes tutoriallal, fotókkal.:)) Jó munkát hozzá!!

2008. 09. 20.

Almás pite

Párom feladata az almás pite sütése. Mert olyan tehetséges benne.:) Jópár évvel ezelőtt kaptuk ezt a receptet, és az egyszerűsége miatt próbáltuk ki. Azóta csak ilyen készül nálunk, ha almás pitére vágyunk.Almás pite recept: 55dkg liszt 2 evőkanál porcukor 25dkg Ráma 1 cs. sütőpor 1 pohár tejföl / kicsi poharas pici só 6db közepes alma fahéj 1/2 citrom leve A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk a tészta felét a kivajazott tepsibe, majd rátesszük a reszelt almát, amit kicsit kinyomkodtunk. A levét szigorúan magunkba öntjük.:) Az alma tetejét megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, meglocsoljuk citromlével, majd a tetejére rátesszük a kinyújtott maradék tésztát. Tetejét villával megszúrkodjuk, tojássárgával megkenjük. Aztán a szépen előmelegített sütőbe dugjuk, és megsütjük.
Jó étvágyat!

2008. 09. 19.

Edényfogó

Mivel a lányom nemsokára önálló életet fog élni, el kellett kezdenem a "stafírungját" összeállítani. Persze nem kell most annyi minden, mert csak leánytanyára fog költözni, ott pedig nem a háztartásról szól majd az élet... Készítettem neki egy edényfogó kesztyűt, ha mégis főzni akar ne égesse oda a kezét.Sokat nem kellett játszanom vele, mert a hímzés már régebben készült. Az anyag pedig teflonos lenvászon. Jó találmány.:)

2008. 09. 15.

Zsuzsis táska

Tegnap meséltem a táskámról. És hogy ne gondoljátok hogy csak papolok, most képet is csatolok róla... Azt előre bocsátom, hogy a fényviszonyok miatt nem a legjobbak a színek, sőt... Sajnos a zöld meg sem közelíti az igazi színét. De ez van... Kézi hímzéssel csináltam a yo-yo virágok szárát, és apró gombokkal díszítettem...Már régóta tetszettek ezek a Zsuzsis figurák, és a múltkor, mikor Pesten jártam orvosnál, sikerült beszereznem kétoldalas vetexet. Most a Zsuzsin kipróbáltam... Jó volt vele dolgozni.:))A táska igazi színe olyan szép kellemes tavasz-zöld. Kiegészítő színnek fáradt lila-rózsás, és egy újfajta (nekem legalábbis új) batikolt patchwork anyagot használtam. Érdekes hatása van a két anyagnak együtt. Ezen a képen valamelyest hasonlítanak a színek az igazira... Tűzést nem nagyon csináltam rá, csak pár ferde vonalat a multicolor cérnával. De az is csak az alján, és a hátlapon látszik. Belül egy zsebecske van, pont egy telefonra szabva, a teteje dísztűzéssel van letűzve. Szóval, csak ennyi... Ja, a varrások egyenesek ám.:)) Csak nem tudok fotózni...

2008. 09. 14.

Régen nem írtam. Sok minden történt azóta, mióta utoljára jelentkeztem. Kicsit sűrűsödtek a napjaim. Hímezni nem nagyon tudtam, mert nem igazán látom. Romlott a szemem, és amíg nem lesz meg a szemüvegem, nem is akarom erőltetni. Úgyis hamar elfárad. Helyette inkább varrógéppel dolgozgatok, bár arra sincs sok időm. Hétfőtől újra a munka frontján teljesítek végre, bár előre félek, hogy fogom bírni. Akkor még kevesebb időm lesz az alkotásra.:( Most fejeztem be egy táskát, amit cirka egy hét alatt sikerült megcsinálnom. Pedig semmi olyan nincs benne, ami esetleg időrabló lett volna. Fotót akartam reggel készíteni róla, de lemerült az aksi a gépben. Talán holnap teszek fel. És fáj a fejem is... Ez nem az én napom... Azért hoztam egy fotót, amit kedvcsinálónak szánok... Úgyis mindjárt itt a karácsony...:)) A fotó nem saját készítésű, innen van ... De nagyon helyesek szerintem...:)

2008. 09. 03.

Őszies táska

Varrtam... Egy táskát varrtam a lányomnak. Finom őszies színeket választottam hozzá. Anyagok közül a mikro kordra, és a lenvászonra esett a választásom. Szecsi ajánlotta figyelmünkbe az ingyen letölthető helyes mintát, és én kaptam a lehetőségen.Én egy kisebb rajzot hímeztem ki.Természetesen a színeket magam válogattam hozzá, hogy összhangban legyen a táska színeivel. Semmi különös megoldást nem használtam a varrás során. Még kukacolást sem csináltam. Helyette egyszerű steppelést választottam. Itt is nagyon szívesen használtam a kedvenc színátmenetes cérnámat. Olyan jól öltöztet...:) A hímzésnél átlátszó cérnával csináltam. /és itt árulom el, hogy elsőre nem terveztem a hímzés rész steppelését, de egy baki miatt muszáj lett... Na mi volt a hiba? :D Tudja valaki?:))Vasárnap hímeztem, hétfőn-kedden varrtam... Sajnos csak nagyon kevéske időm volt, így kissé elnyúlt a készítése. De a lényeg, hogy nagyon örült a Krisztim neki.:)